Klas Eklund

Blog and web site of economist, teacher and author Klas Eklund

Klas Eklund header image 2

Världen behöver ledarskap

April 24th, 2012 · 1 Comment

För 40 år sedan ägde FN:s första stora miljökonferens rum i Stockholm. I år firas det med ett möte i samma stad, i hopp om att injicera politisk energi i det globala miljösamarbete inför den stora Rio-konferensen i juni. det behövs! Den globala miljöpolitiken har tappat ambitioner och samarbetet har försämrats under senare år. I en DN Debatt-artikel skriver Johan Rockström, miljövetare och kollega i regeringens Framtidskommission, om denna bekymmersamma utveckling. Världen behöver ett starkare globalt ledarskap och fastare samarbete i en tid då människan riskerar att slå i taket för vad planeten klarar.

Tags: Johan Rockström · Klas Eklund · Klimat · Miljö · Uncategorized

1 response so far ↓

Leave a Comment