Klas Eklund

Blog and web site of economist, teacher and author Klas Eklund

Klas Eklund header image 2

Stipendium!

December 17th, 2010 · 7 Comments

Jag har fått det nyinstiftade “Jacob Palmstiernas stipendium för framgångsrikt ekonomiskt författarskap” – diplom och 100 000 kr! Juryn – Jacob Palmstierna, Bertil Torekull, Magnus Henrekson och Bertil Ekerlid – har, skriver den, lagt särskild vikt vid mitt “folkupplysande arbete med böckerna Vår ekonomi och Vårt klimat samt installationsföreläsningen vid Lunds universitet: Finanskrisen i teori och praktik”.

Jag tackar och bugar. Dels för egen del. Men också för ekonomiämnets räkning. Det är naturligtvis förträffligt med stimulans och uppmuntran för ekonomer som vill ägna sig åt upplysning, folkbildning och pedagogik – i synnerhet då ämnet i sig är i gungning efter finanskrisen. Förhoppningsvis blir det nya stipendiet en extra morot för fler ekonomer att uttrycka sig begripligt.

Tags: "Vår ekonomi" · Finanskris · Klas Eklund · Klimat · Läroböcker

7 responses so far ↓

 • 1 Ulf T // Dec 17, 2010 at 07:45

  Grattis!

 • 2 Rasmus // Dec 17, 2010 at 09:16

  Stort grattis! Välförtjänt och riktigt roligt.

 • 3 Per // Dec 17, 2010 at 09:18

  Grattis Klas!

 • 4 Gunilla Svensson // Dec 17, 2010 at 09:27

  Grattis Klas!
  Hälsningar Gunilla

 • 5 Mimmi // Dec 17, 2010 at 09:41

  Stort grattis!!!!!!!!!!!!!!

  Kram Mimmi

 • 6 anders johnsson // Dec 17, 2010 at 15:26

  Hej Klas
  fantastiskt kul !! man blir stolt bara över att känna dig!! använd pengarna till något roligt , det är du värd !!
  anders

 • 7 Gunnar Bech // Jan 24, 2011 at 08:19

  Kan inte du som är halv professor och dessutom vunnit stipendium, ta ner vår regering och riksbank på jorden då vår ekonomi inte alls är så stark som alla tror då vi inte hade någon fastighetskris i senaste krisen dvs vårt armageddon väntar, eller är det jag som inget fattar?

Leave a Comment