Klas Eklund

Blog and web site of economist, teacher and author Klas Eklund

Klas Eklund header image 2

AI mer löfte än hot

January 31st, 2024 · No Comments

I mitt nya jobb (sedan januari 2024) som chefsstrateg på Dahlgren Capital kommer jag att syssla en hel del med teknikutveckling, eftersom vi investerar i techbolag. Många är rädda för AI. Själv ser jag risker med deepfakes och cybersäkerhet. Men jag är inte rädd för ökad arbetslöshet. Tvärtom kan AI hjälpa oss att mildra bristen på arbetskraft. Men då krävs bättre politik för kompetensutveckling, arbetsmarknad och en modernisering av skattesystemet. Om detta skriver jag i en debattartikel i Dagens Industri, januari 2024.

Tags: AI

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment