Klas Eklund

Blog and web site of economist, teacher and author Klas Eklund

Klas Eklund header image 2

Ris och ros till skatterapport

April 30th, 2021 · 1 Comment

Nya numret av Ekonomisk debatt – de svenska nationalekonomernas tidskrift – ägnas nästan helt åt det förslag till skattereform jag lämnade till ESO i fjol. Förutom en sammanfattning av rapporten från undertecknad publiceras flera recensioner av kompetenta svenska ekonomer. Både ris och ros utdelas. Mycket läsvärt för den som vill sätta sig in i hur komplicerat skattesystemet är. Och själv är jag enormt smickrad över att rapporten får så stor uppmärksamhet av så duktiga opponenter.

Tags: Uncategorized

1 response so far ↓

  • 1 Thorsten Schütte // Jul 7, 2021 at 18:11

    När regeringskrisen har värkt ut blir det en rörig budgethöst. Ett skatteförslag borde dock finna gehör i alla partier: Att äntligen slopa Sveriges mest onödiga skatt, trafikförsäkringsskatten. De rödgröna, C och L lämpligen i en grön skatteväxling till höjd koldioxidskatt på fossila drivmedel, M, SD och KD som ett mera klimatvänligt sätt att minska bördan på bilisterna än att sänka drivmedelsskatterna.

Leave a Comment