Klas Eklund

Blog and web site of economist, teacher and author Klas Eklund

Klas Eklund header image 2

Viruset bromsar globaliseringen

March 3rd, 2020 · No Comments

Coronaviruset slog under första kvartalet 2020 hårt mot Kinas ekonomi. Långsamt kommer Kinas produktion igång igen, men smittan sprider sig till andra länder. De ekonomiska effekterna blir på kort sikt värre än vad de flesta prognosmakare trott. Dessutom innebär kombinationen av Brexit, handelskrig och virushot som långsiktig effekt att många företag nu kortar sina “värdekedjor”. Det ger kanske en tryggare produktionsapparat, men till priset av lägre produktivitet. Artikel på DN Debatt, 3 mars 2020.

https://www.dn.se/debatt/coronaviruset-kan-fa-globaliseringen-att-backa/

Tags: Globalisering · Uncategorized · Virus

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment