Klas Eklund

Blog and web site of economist, teacher and author Klas Eklund

Klas Eklund header image 2

“Klas förklarar” på Youtube

August 23rd, 2015 · 3 Comments

I fjol gav Studentlitteratur och Ekonomifakta ut en kortversion av min ekonomilärobok: “Vår ekonomi i korthet”, tänkt att användas på gymnasiet. Nu har den kompletterats med en egen YouTube-kanal, “Klas förklarar”.

Där ligger samlade en antal korta filmer (ca 4 min var), där jag med grafer och animeringar försöker förklara ekonomiska begrepp som inflation och deflation, arbetslöshet, tillväxt, miljöpolitik, inflation och deflation. Kanske kommer nya att efter hand läggas till. Jag hoppas de kan komma till användning.

 

Tags: "Vår ekonomi" · Arbetsmarknad · Bostadsbrist · Ekonomi · Inflation · Klimat · Miljö · Tillväxt

3 responses so far ↓

 • 1 björn armfelt // Sep 11, 2015 at 05:57

  Hej, kan du sno samman en rulle om hur kvantitativa lättnader fungerar? Har svårt att själv lyckas på styrelsemöten att förklara vart pengarna kommer från.

  M v h

  Björn A

 • 2 Klas // Sep 11, 2015 at 07:25

  Hej Björn! Jo, det är ett knepigt ämne, men jag är inte säker på att det platsar här – just för att det är så knepigt. Youtube-kanalen är i första hand en sida för gymnasieelever; tanken är att de ska ha detta som komplement till min enkla lilla gymansielärobok “Vår ekonomi i korthet”. Och då är QE lite för svårt. Fast din styrelse kanske också behöver utbildning på den nivån?

 • 3 Axel // May 3, 2018 at 09:25

  Hej Klas!

  Ville bara svänga förbi och säga tack! “Vår ekonomi” samt dina Youtube-klipp är fantastiska. När många i min ungdomskrets hör ordet nationalekonomi börjar dom gäspa, inte jag. Otroligt imponerad över hur enkelt du framställer olika teorier samt begrepp.

  // Axel

Leave a Comment