Klas Eklund

Blog and web site of economist, teacher and author Klas Eklund

Klas Eklund header image 2

Europas knaggliga ekonomiska väg

February 19th, 2014 · No Comments

Den 17 februari ordnad TCO en stor Europadag, inför EU-valet senare i vår. Här en inspelning från SvT. Göran Persson talar, med början några minuter in i sändningen, om Europas politiska utmaningar och gör ett passionerat inlägg för fortsatt politiskt samarbete och utvecklad federalism. Efter 46 minuter börjar mitt föredrag – mer krasst och inte lika optimistiskt – om de ekonomiska utmaningarna. Min slutsats är att euron (nog) håller ihop, men till priset av en lång, knagglig väg med svag tillväxt. En mer samordnad expansiv politik och framför allt rejäla reformer för att få den inre marknaden att fungera bättre vore önskvärda.

Tags: EU · euro · Göran Persson · Klas Eklund · valutaunion

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment