Klas Eklund

Blog and web site of economist, teacher and author Klas Eklund

Klas Eklund header image 2

“Energirevolutionen” ingen frälsare

June 25th, 2013 · No Comments

I våras ledde jag en svensk delegation investerare på en lång resa till olje- och gasfält i USA och Kanada, för att lära med om “energirevolutionen” – de nya utvinningsmetoderna där man bryter fossila bränslen med horisontell borrning och söndersprängning av skiffersten. Slutsatsen som redovisas i denna krönika i Fokus  är – kortfattat – att skiffergasen kan spela en positiv roll men att jag av olika skäl är skeptisk till såväl skifferolja som oljesand.

Tags: Klas Eklund · Klimat · Oljesand · Skiffergas · Uncategorized

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment