Klas Eklund

Blog and web site of economist, teacher and author Klas Eklund

Klas Eklund header image 2

Grön kapitalism

June 10th, 2011 · 3 Comments

Den 22 juni är jag inbjden att hålla årets Wibbleföreläsning, på Ohlininstitutet. Jag kommer att tala om hur människan i allt högre grad påverkar biosfären – på gott och ont – och att nationalekonomerna måste blir bättre på att analysera samspelet mellan miljö och ekonomi. I synnerhet om vi ska kunna bidra till en effektiv miljöpolitik. Jag kommer att dra en lans för ekonomiska styrmedel som skatter och avgifter och tänker försöka visa att de kan bidra till teknisk utveckling och bättre fungerande marknader.

Länken ovan går till Ohlininstitutets hemsida, med uppgifter om var och när det hela går av stapeln, samt möjlighet att anmäla sig. Välkomna!

Tags: Kapitalism · Klas Eklund · Klimat · Miljö · Uncategorized

3 responses so far ↓

 • 1 Sine // Jun 14, 2011 at 19:32

  Hej Klas. Jag undrar om du medvetet valt att inte ha ett fält för prenumeration/email subscription på din blogg? Det är synd, för jag glömmer nämligen att gå in och kolla om jag inte får ett mail om att något nytt lagts upp. Men tack för en iövrigt bra sida som jag tänker fortsätta att följa – när jag kommer ihåg.

 • 2 Klas // Jun 14, 2011 at 20:41

  Hej och tack för frågan.
  Svaret är – för att vara ärlig – en blandning av inkompetens och underskattning, Jag vet inte hur man gör, och jag har inte trott någon skulle vara intresserad. Men jag får kanske tänka om och lära mig tekniken.

 • 3 Johan Hafström // Jul 14, 2011 at 14:46

  Hej Klas,

  Tack för en oerhört spännande, lärorik och pedagogiskt skickligt genomförd föreläsning. Föreläsningen plus materialet ger en stark faktabas såväl som insiration till mig i mitt arbete att påverka företag till att förstå såväl möjlighet som risk med klimatförändringarna. En förändrad syn och prissättning på naturkapitalet är marknadsekonomiskt självklart, men en Nobelprisfråga att förverkliga.
  Tack igen för den inspiration du ger!
  Hälsningar
  Johan

Leave a Comment