Klas Eklund

Blog and web site of economist, teacher and author Klas Eklund

Klas Eklund header image 2

Spamattack

February 10th, 2010 · 2 Comments

Om någon undrar varför denna blogg varit så tyst den senaste tiden beror det på spam. Den har dränkts i oönskade erbjudanden om porr, läkemedel och hasardspel. Jag har därför varit tvungen att deleta en del av inläggen som av någon anledning dragit på sig spam. Funderar vidare på vad som kan göras. I värsta fall får jag stänga kommentatorsfältet helt.

Tags: Uncategorized

2 responses so far ↓

  • 1 Dennis // Feb 10, 2010 at 09:59

    Jag använder två tillägg/plugins i WordPress. Dels Bad Behavior som gör att de flesta spammarna inte ens får tillträde, och dels Akismet som skickar det spam som postas direkt till spam-korgen. Det filtrerar inte precis allt, men som det är nu är det enbart två-tre spam per år som kommer igenom på min blogg.

    Det går också, utan att installera något tillägg, att ställa in så att det inte går att kommentera på inlägg som är äldre än ett visst antal dagar. Hur många dagar bestämmer man själv.

  • 2 Klas // Feb 10, 2010 at 10:47

    Dennis,
    tack för tipset. Jag har använt ett filter, men mängden spam har varit så enorm (1 700 bara de senaste två veckorna) att det ändå blivit ett stort antal som tagit sig igenom spärren. Ska testa dina förslag.

Leave a Comment