Klas Eklund

Blog and web site of economist, teacher and author Klas Eklund

Klas Eklund header image 2

Dags att prioritera produktiviteten

April 25th, 2022 · 1 Comment

“På lång sikt är nästan ingenting lika viktigt som produktiviteten”, skrev en gång Paul Krugman. Produktivitetens utveckling är vad som avgör realinkomsterna och till dels också konkurrenskraften. Men dete var länge sedan produktiviteten stod i fokus för den ekonomiska politiken, något som en gammal produktivitetsutredare tycker är lite ledsamt. Roligt därför att industrifacken tillsatt en Produktivitetskommission. I en debattartikel i Svenska Dagbladet, april 2022, skriver Daniel Lind och jag om varför det arbetet är så centralt.

Tags: Uncategorized

1 response so far ↓

  • 1 Rovena // Oct 5, 2022 at 17:17

    Hi Klas,

    You are always so good to “predict “ how the Swedish economy is going. Please help us to take a good decision if it is still a good time to bunda räntan for 1,2,3 years with rents offers 4,3 – 4,6 % ? Or you rather recommend we keep it variable?

    Many many thanks,

    Rovena

Leave a Comment