Klas Eklund

Blog and web site of economist, teacher and author Klas Eklund

Klas Eklund header image 2

Många utmaningar kräver politiska svar

January 5th, 2021 · 1 Comment

År 2020 är slut, år 2021 tar sin början. Uppgiften är att rulla ut vaccin, besegra pandemin – och starta om Sverige. Flera viktiga områden pockar på långsiktiga reformer och strategiskt omtänkande. Det gäller skatter, EU-politiken, elektrifieringen, utbildning och arbetsmarknad, digitalisering – med mera. Här en artikel på DN Debatt nyårsafton 2020 som försöker summera kraven på politiken inför 2021.

https://www.dn.se/debatt/politiskt-nytankande-kravs-i-omstarten-efter-pandemin/

Tags: Uncategorized

1 response so far ↓

  • 1 Thorsten Schütte // Jan 12, 2021 at 17:32

    Argumenteringen för att slopa ränteavdrag i Conny Ströms inlägg https://www.vlt.se/artikel/debatt-ta-bort-avdragsratten-for-ranteutgifter-nu-sen-ar-det-nog-for-sent är sympatisk, men kanske går han för långt med att avskaffa ränteavdraget helt. En minskning från dagens 30% i tre årliga steg 26 – 23 – 20 % är dock realistisk. Med 20% av brutto = 25% av netto blir då ränteavdraget samma som momsen.
    Den första sänkningen betalar dessutom ett övermoget avskaffande av trafikförsäkringsskatten!

Leave a Comment